Yogaresor till Nerja, Spanien

Yogaresor till Nerja, Spanien

Yoga i Spanien


YOGARESORNAS EGEN HEMSIDA HITTAR DU HÄR

Förläng sommaren med en yogavecka 9-16 september 15 En härlig yogavecka i solen –Yoga i Nerja

Yoga i Nerja, SpanienPosted by Elisabeth Nilsson Thu, August 21, 2014 00:00:09

Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 september 2015 med yogaläraren Elisabeth Nilsson. Vi anordnar två resor per år, i april och september. Nästa tillfälle blir 9-16 april 2016. Där inväntar vi ett bra flygpris men i övrigt ser den resan ut på samma sätt som resan nu i september.

Tillsammans upplever vi sensommaren (högsommar på Costa del Sol) i den lilla vackra staden Nerja. Vi erbjuder en kursvecka med sköna yogapass, promenader, god mat och trevligt boende på lägenhetshotellet Nerjaluna i Nerja på en resa som arrangeras av företaget Boka Nerja (www.bokanerja.se) .

Anmälan görs senast den 20/5-15 för att säkra gruppbiljetten på flyget vilket ger oss ett billigare pris. Vi flyger med Norweigan Air Utresa Arlanda-Malaga 9/9 kl. 06.06 (ankomst 10.25), hemresa Malaga-Arlanda 16/9 kl. 11.10 (ankomst 15.20). Gemensam transfer Malaga-Nerja t.o.r.

Alla anmälningar görs via Boka Nerja till magnus@booknerja.com Du anger vid bokningen om du vill ha ett enkelrum eller dela boendet, vem du vill dela rum med om du reser tillsammans med någon, om du vill ha/inte ha yoga. Se priser & boende…….lite längre ned.

Anmälan kan självklart göras efter detta datum men då missar du gruppbiljetten på flyget även om du fortfarande kan få hjälp med att boka flyget.

Nedan finner du all information om denna yogaresa; boendet, yogan, priserna etc. Det erbjuds 2 yogaresor per år, april och september..

Nerja är en pittoresk, mycket vacker och mycket spansk liten stad på Costa del Sols kust, 45 minuter från Malaga. Vackra små gränder med rolig, annorlunda shopping. God mat och massor med trevliga restauranger, barer och levande musik. Fantastiska stränder och många sevärdheter inom räckhåll. Vi flyger till Malaga och åker sedan buss i ca 45 minuter längs med kusten. Det turkosblå medelhavet på höger sida om oss och de storslagna bergen till vänster. Det är en mycket vacker resa till Nerja!

Du bor på lägenhetshotellet Nerjaluna och bokar din vistelse via Boka Nerja som står som arrangör för denna resa. Förutom ett underbart boende erbjuder Boka Nerja frukost, transfer och utflykter. (alla rum har tv, gratis wifi, dusch & AC). För att bilda dig en uppfattning om de olika boendealternativen och läsa mer om hotellet, utflykter & avbokningsregler se: www.bokanerja.se/Nerjaluna.

Lägenhetshotellet Nerjaluna har mycket fräscha och helt nybyggda lägenheter mitt i gamla stan. Detta hus har 6 studios, 2 lägenheter med ett sovrum och 3 lägenheter med två sovrum. Stora gemensamma utrymmen och takterrass med pool. Stor vacker och tyst innergård. Där finns stort ljust yogarum. Tvättstuga. Hiss.

Priser & Boende (Alla rum har tv, gratis wifi, dusch & AC)

Man kan självklart följa med på denna resa utan att göra yoga, 170 Euro (ca: 1600 kronor) dras då av på totalpriset. För dig som är bor på annan plats i Nerja och vill vara med på yogan kan du självklart vara med. Du behöver en egen yogamatta och priset är 17 Euro per tillfälle.

I priset nedan ingår flyg t.o.r. Stockholm - Malaga, boende med frukost, transfer Malaga-Nerja t.o.r, avbokningsskydd samt 10 yogapass. Detta pris är angett i Euro (ca priset i kronor är enligt dagens kurs 21/1-15). Med reservation för valutaändringar.

Bokar du din resa senast den 15/5 blir din resa lite billigare eftersom du då flyger på gruppbiljett. Du kan givetvis boka ditt flyg själv efter detta datum och boka boende i mån av plats.

Pris för del i dubbelrum

• Studio twin (2 enkelsängar), pentry med välutrustat kök: 830 Euro (ca 7950 kr)

• Studio twin med terrass (2 enkelsängar), pentry med välutrustat kök: 865 Euro (ca 8300 kr)

• Lägenhet med 1 sovrum twin (2 enkelsängar), komplett kök: 865 Euro (ca 8300 kr)

• Lägenhet med två sovrum (i ett rum med 2 enkelsängar). Välutrustat kök med både micro och ugn:
805 Euro (ca 7700 kr)

Pris för enkelrum

• Studio med dubbelsäng, pentry med välutrustat kök: 1030 Euro (9850 kr)

• Studio dubbelsäng med egen terrass, pentry med välutrustat kök: 1080 Euro (ca 10 350 kr)

• Lägenhet med 1 sovrum och dubbelsäng, komplett kök: 1080 Euro (ca 10 350 kr)

• Lägenhet med två sovrum (i ett rum med dubbelsäng). Välutrustat kök med både micro och ugn: 880 Euro (ca 8400 kr)

Läs mer om de olika boendealternativen samt boka din resa hos arrangören Boka Nerja, www.bokanerja.se.

Nästa inplanerade resa till Nerja är 9-16 april 2016.

För att resan ska bli av krävs minst 8 deltagare
. Vill du veta mer om yogan kontaktar du Elisabeth. E-post: elisabeth_thai@hotmail.com. Tel. 073-6341087

Yogan under veckan

Du tar med din egen yogamatta. Har du ingen och behöver låna så får du gärna låna en av mig men själv ta med den på flyget.

Ankomstdagen onsdag 9/4 kl 17.00-18.00 Yin Yoga

Kundaliniyoga kl. 08.00-09.00 varje morgon ( tor, fre, lör, mån & tis) Söndagen är yogafri!.

Torsdag & måndag kl. 16.00-17.00 Dynamisk Yoga

Fredag & tisdag kl. 16.00-17.00 Yin Yoga

Kundaliniyoga (Terapeutisk yoga): En enkel, dynamisk, effektiv form av yoga. Rörelserna kombineras med kraftfull andning vilket ökar och balanserar energin i både kropp och sinne. Ett yogapass består av kroppsställningar, andningsövningar, meditation & mantra. Inom Kundaliniyogan finns speciellt utformade pass för många olika behov. Denna yoga passar alla oavsett rörelseförmåga och ålder. Lämpar sig väldigt bra för nybörjare och för dem som önskar bli uthålligare, mer koncentrerade eller dig som lider av ryggbesvär. Kundaliniyoga används framgångsrikt för att mildra olika sjukdomstillstånd.

Dynamisk Yoga: En rolig och kraftfull yogaform där fokus ligger på riskfri träning. En "meditation i rörelse" som stärker dig både fysiskt och mentalt. Stor vikt läggs vid att få en korrekt position i ställningarna, inifrån och ut. Här är de olika ställningarna sammanbundna till ett dynamiskt och fysiskt flöde tillsammans med andning och ett mentalt fokus, avslappning i slutet. Passar för dig som vill ha en lite mer fysisk träning och gillar att svettas.

Yin yoga bygger på Tao yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Yin Yogan utförs med avslappnande muskler och medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer. Positionerna utförs sittande och liggande, vi stannar i varje position under en längre tid, ca 3-5 minuter.

Nerjas klimat. Amatörmeterologen Malcolm Saunders har fört statistik över vädret i Nerja sedan 1992. Läs mer på www.nerjaweather.com

Dagstemperatur (grader C)

Jan

Feb

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Dec

18

18

19

22

23

27

29

30

27

24

21

18

Nattemperatur (grader C)
Jan

Feb

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Dec

9

10

12

14

15

20

21

22

20

17

13

11

Solskenstimmar (tim/mån)
Jan

Feb

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Aug

Sept

Okt

Nov

Dec

185

180

193

236

313

339

356

338

261

211

181

170

En sträcka från Nerja och öster ut till Motril, ca 3 mil kallas den ”Tropiska kusten”. Detta område har de mildaste vintrarna i hela Europa. Det är närheten till Sierra Nevada i norr som med sina över 3 400 meter höga toppar bildar ett effektivt skydd mot kalla nordvindar och inte släpper igenom Medelhavets varma vindar. Detta skapar ett unikt klimat. Många tropiska frukter som exempelvis avokado och mango odlas i detta område.

”Nerja erbjuder ett unikt klimat, skidåkning och tropisk växtlighet. De höga bergen som omsluter staden i kombination med närheten till havets svalka bidrar till att skapa en skyddad zon med behagliga somrar och milda vintrar – ett unikt klimat i Europa. Det blir sällan över 30 grader på sommarhalvåret, och under vinterhalvåret faller sällan temperaturen under 15 grader. Nerja är extremt bördigt, och färgsprakande blommor och tropiska frukter som avokado, papaya och mango breder ut sig över ”Costa Tropical” och målar upp en oslagbar exotisk miljö.

Staden ligger dessutom endast 2 timmar från Sierra Nevada och dess underbara skidbackar! Detta gör Nerja och Costa del Sol till ett av de få ställen i världen där du kan åka skidor på dagen, och ta ett kvällsdopp i havet på kvällen!” /Spanskafastigheter.se

Utflykter & aktiviteter:

Det finns mycket att se och göra i omgivningarna i och kring Nerja. Några exempel: Alhambra + Hammam i Granada, Vinbodega i bergen, guidad shopping. Guidade turer genom BokaNerja.

Balcon de Europa i Nerja är resterna av en gammal fästning (byggdes 1487), som utgjorde ett viktigt skydd mot pirater, och erbjuder en storslagen utsikt över medelhavet och bergen. ”Europas balkong” är stadens stolthet och mittpunkt.

Cueva de Nerja, grottorna i Nerja. Endast 3 kilometer från centrum hittar du de spektakulära grottorna som upptäcktes först 1959, och anses nu vara ett av de största arkeologiska fynden i världen. Arkeologerna hittade bland annat föremål och målningar som är äldre än 20, 000 år. Grottorna tros vara över 5 miljoner år gamla. Här kan du beskåda fantastiska grottformationer som stalagmiter, och enorma grottsalar. Dessutom anordnas ofta konserter och andra tillställningar i Cuevas de Nerja, vars områden erbjuder restaurang och museum.

Frigiliana– Andalusiens vackraste by – Hit kan du göra en dagsvandring från Nerja. Frigiliana är känt för sin skönhet, sitt traditionellt fäste för kulturpersonligheter och har vunnit flera spanska utmärkelser för sin spanska charm och arkitektoniska skönhet. Invånarna i Frigiliana är mycket stolta över sin by, och ser till att hålla den förbluffande ren och vacker. Att vandra nedför Frigilianas smala kullerstensgator och bevittna arkitekturen och människorna är som att befinna sig i en annan tid.

Du hittar också de historiska städerna Sevilla, Granada och Cordoba inom bekvämt köravstånd från Nerja. Dessutom är motorvägarna på Costa del Sol väl utbyggda så det går snabbt att ta sig fram med bil, och nyligen invigdes den nya tågsträckan mellan Malaga och Madrid. Det hypermoderna AVE-tåget når hastigheter upp till 350 km/h och restiden till huvudstaden ligger på cirka 2,5 timmar!

En dag i Malaga är också spännande. Här kan du läsa mer om "huvudstaden av Costa del Sol"

Boka Nerja ordnar också andra utflykter, du kan läsa mer här: www.bokanerja.se/vara-tjanster/utflykter


Ohm Shanti, shanti, shanti

Elisabeth
  • Comments(0)//yogaresa.thaiyogamassage.se/#post13